0049 40 41921990 info@ingrid-dykstra.de
  • Nederlands

Opleidingen

Wil je gezinsopstellingen met kinderen en jongeren gaan begeleiden?

Kind in Balans – Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren:

Wil je als coach of therapeut in staat zijn om vastgelopen gezinnen te begeleiden? Ervoor kunnen zorgen dat het kind weer rust ervaart in het familiesysteem? Leren om jongeren hun kracht terug te laten vinden? Dan is de opleiding Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren, ook wel bekend als de opleiding tot Systemisch Kindercoach geschikt voor jou.

Waarom een opleiding tot systemisch kindercoach?
Het leven van een kind of jongere kan complex zijn. Er zijn veel verwachtingen, uitdagingen en frustraties die ervoor kunnen zorgen dat een kind uit balans raakt. Dat het kind emotioneel reageert op de meest kleine dingen. Of dat het nog maar weinig energie heeft om de dingen te doen die het graag zou willen doen. Systemisch gezien kan een kind dat uit balans is geraakt meerdere oorzaken hebben. Soms is een verandering in de directe omgeving de oorzaak dat het kind dit is gaan ervaren. Een kind is heel gevoelig en pikt de lichtste signalen op.
Hoe graag je als volwassene het kind ook wilt helpen, de “standaardoplossingen” van luisteren, aandacht en liefde geven, willen soms niet meer helpen. Als systemisch kindercoach kun je de diepere oorzaak vinden. Het doel van de opleiding is dan ook om inzicht te krijgen vanuit de systemische methodiek op de problematiek van het kind om zo de balans terug te brengen voor het kind en het gezin.

Onderwerpen die in deze opleiding behandeld worden:

  • Het lichamelijke evenwicht;
  • Hechting;
  • Systemische ordeningen voor kinderen en jongeren;
  • Systemische dynamieken bij kinderen en jongeren en bij een scheiding;
  • Ziektes vanuit een systemische invalshoek;
  • Systemisch werken met kinderen en jongeren;
  • Traumawerk vanuit systemisch perspectief;
  • Innerlijk kindwerk.

Er is een mooie verdeling tussen theoretische verdieping, praktische toepassing en het zelf gaan ervaren.
Tijdens deze achtdaagse opleiding van vier keer twee dagen worden er ook 8 gezinnen uitgenodigd die ik live zal gaan begeleiden.

Praktische informatie:
Voor opleidingsdata en inschrijving kun je kijken op de website van UNLP, of neem gerust kontakt met mij op als je vragen hebt.

Verder verzorg ik diverse opleidingen bij UNLP in Amsterdam, Rotterdam en Grolloo:

Zoek je een familieopstellingenopleiding, of wil je meer weten over systemisch coachen?

Basisopleiding Familieopstellingen;
Verdiepingsopleiding Familieopstellingen;
Systemisch Coachen.

Basisopleiding Familieopstellingen:

In deze achtdaagse opleiding van vier keer twee dagen leer je de basis over familieopstellingen. Naast theorie en ervaringsoefeningen ga je ook zelf als begeleider in kleine groepjes aan de slag.
Een familieopstelling bestaat uit verschillende fasen en onze opleiding is zo opgebouwd dat je deze fasen stap voor stap zelf gaat leren en ervaren, zodat je aan het einde een basis hebt om een opstelling te kunnen begeleiden.


Tijdens de opleiding is er ook de mogelijkheid om zelf een vraag in te brengen voor een familieopstelling in de groep. Dit betekent dat je naast het ontwikkelen van technieken en vaardigheden van een familieopsteller ook veel zult gaan ontdekken over je eigen patronen, die van je familie en van anderen in je omgeving. Echt een mooie stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Verdiepingsopleiding Familieopstellingen:

Het vervolg op de Basisopleiding Familieopstellingen is de Verdiepingsopleiding Familieopstellingen.
In deze achtdaagse opleiding van vier keer twee dagen ga je als familieopsteller kennis maken met meerdere vormen van opstellingen en nog meer leren door te ervaren en te doen.
Zo maak je een verdiepingsslag in je kennis, houding en vaardigheden als opsteller en zet je ook weer een stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Systemisch Coachen:

Deze vierdaagse opleiding bestaat uit twee blokken van twee dagen.

Systemisch coachen is een diepwerkende vorm van coaching. Het effect is vergelijkbaar met dat van een opstelling. Je leert als coach kijken naar welke positie je cliënt heeft ingenomen in zijn systeem van herkomst en welke patronen de cliënt onbewust heeft overgenomen.

Systemisch coachen is de houding van het volgen, de houding om te horen wat er onder de oppervlakte zit, de houding van oordeelloosheid, van het niet- weten en het niet-doen. Daarbij gaat het om het stellen van de juiste systemische vragen, kennis hebben van de systemische wetten en het herkennen van patronen. Welke vragen zetten innerlijk iets in beweging bij jouw cliënt?

Naast de theorie ga je ook zelf veel aan het werk als coach en als cliënt. Zo gaan we aan de slag met tafelopstellingen met poppetjes, of andere attributen en het individueel opstellen met vloerankers.

Deze opleiding is ook te volgen zonder de Basisopleiding Familieopstellingen, alleen is het wel raadzaam om al eens een familieopstelling te hebben meegemaakt.

Praktische informatie:
Voor opleidingsdata en inschrijving kun je kijken op de website van UNLP, of neem gerust contact met mij op als je vragen hebt.

Contact

Postadres:
Karolinenstrasse 5a, Hth 2
20357 Hamburg

0049 40 41921990

info@ingrid-dykstra.de